Skip links

Vi kommer fra en kjølig vår med mindre vann enn normalt i vannmagasinene, men forrige uke løsnet det og fyllingsgraden steg med hele 6,7 %. Strømprisene i mai har holdt seg på et akseptabelt nivå til tross for lite vann i magasinene, men nå som fyllingsgraden stiger skal prisene nedover.

Det er meldt regn på Vestlandet neste uke og samtidig smelter det rekordmye snø i Nord Norge. Som vi har nevnt tidligere påvirkes strømprisene her hjemme også mer og mer av hva som skjer i andre land, og heldigvis smeltes det rekordmye snø også nord i Sverige for tiden. Det er derfor å anta at ressurssituasjonen i vannmagasinene snart vil være mer som normalt for årstiden – flom presser spotprisen!
Strømprisen for 2017 ser i snitt ut til å bli som strømprisen for 2016.

Fornybare ressurser som vind og sol påvirker også prisene i Norge, og søndag 30.04 ble hele 85 % av strømbehovet i Tyskland dekket av nettopp fornybar produksjon!

De første solcelleanleggene kom på tak på Askøy i fjor, du kan lese mer om solceller her. Kanskje er det fin tur til å bli din egen e-verkssjef i år?

Husk også at vi er inne i høytiden for lyn og torden, og med at Trygg Strømforsikring slipper du egenandel ved skade om uhellet først er ute.

Kontakt oss gjerne om det er noe du trenger hjelp med!

*Bildet er lånt av NVE